Nieuw project: Moeder-Kind project Tanzania

Moeder-Kind project in Tanzania

In dit project worden 15 zwangere (jonge) vrouwen opgevangen en worden ze door de zwangerschap, bevalling en eerste levensjaar van hun kind heen geholpen. Daarna wordt het kind onderdeel van het reguliere kindsponsorprogramma van Compassion.

De moeders krijgen in deze periode alle support op gebied van voedsel, medische hulp, onderwijs aangaande voeding en opvoeding, etc. Daarnaast krijgen de moeders training om een vak of vaardigheid te leren waarmee ze, vaak als zelfstandige, de kost kunnen verdienen voor hun gezinnen.